რეკლამა Presa.ge-ზე,
სპეციალური ფასები: 599 877 900
932 გარ­დაც­ვ­ლი­ლი - „ე­ბო­ლას“ ვი­რუ­სი მსოფ­ლი­ოს შე­მაშ­ფო­თებ­ლად უტევს +18
ვის­გან ელო­დე­ბა შა­კი­რა მე­ო­რე შვილს?
29 აგ­ვის­ტო­დან სა­ქარ­თ­ვე­ლოს მთელს ტე­რი­ტო­რი­ა­ზე ამინ­დი მკვეთ­რად გა­უ­ა­რეს­დე­ბა
რა გან­ც­ხა­დე­ბა გა­ა­კე­თა და­ვით ბაქ­რა­ძემ პრო­კუ­რა­ტუ­რა­ში შეს­ვ­ლამ­დე?
ყველა სიახლე
 კალენდარი
ორშ სამშ ოთხ ხუთ პარ შაბ კვ
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
ამინდი
  თბილისი22°-35°
  ქუთაისი19°-32°
  ბათუმი23°-28°
ნამცხვარი „პრანჭია"

09:16 26.04.2012
[presa.ge]

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 500გრ.

კარაქი 250გრ.

შაქარი 300გრ.

კვერცხი 3ც.

გამაფხვიერებელი 2 ჩ/კ.

რძე 250გრ.

თხილი (გატარებული) 100გრ.

გასაფორმებლად:

მარწყვის ჯემი 300გრ.

ნიგოზი (გატარებული) 200გრ.

თეთრი შოკოლადი 200–250გრ.

მთლიანი თხილი (რამდენი ნაჭერი ნამცხვარიც გამოვა).

მომზადება:

დარბილებული კარაქი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, დავამატოთ კვერცხი, კვლავ ავთქვიფოთ, შემდეგ დავამატოთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, რძე, გატარებული თხილი და კარგად ავურიოთ.  მომზადებული მასა მოვათავსოთ პერგამენტდაფარებულ გამოსაცხობ ფორმაზე, კოვზით კარაგად მოვუსწოროთ ზედაპირი და გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში 30–35 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ გავაცივოთ და დავჭრათ სასურველი ფორმის ნაჭრებად. თითოეული ნაჭერი ორივე მხარეს ამოვავლოთ მურაბაში (მურაბა წინასწარ გავაცხელოთ), შემდეგ გატარებულ ნიგოზში, ზედაპირზე მოვასხათ გამდნარი შოკოლადი (შოკოლადი გავადნოთ წყლის აბაზანაზე) და გავაფორმოთ თხილით.

ბეჭდვა  
კომენტარები:
2012-04-26 10:42:26
თუ რაიმე გინდათ დილეტანტს ასწავლოთ, გასაგებად დაწერეთ. სოდის და ძმარის გარეშე რომ არ ივარგებს მაგ შენი პრანჭია , მე უშენოდაც ვიცი და ვინც არ იცის, გული გაუტყდება გაფუჭების შენთხვევაში.

მარგალიტა2012-04-26 11:03:47
გამაფხვიერებელი სოდის და ძმრის მაგიერია

მაკრინე2012-04-26 15:01:28
რა არის გამაფხვიერებელი? ანუ თუ ეს არ გვაქვს,შეიძლება სოდა-ძმრით შევცვალოთ?

მაროოოოოოო2012-04-29 22:28:59
მინდააააააააააააააა

უცნობი2012-05-03 04:19:15
ხოო,ეგ გამაპხვიერებელი ვერც მე მივხვდი რას გულისხმობს და ბოლოს მურაბა რომ წერია ალბატ ჯემი იგულისხმა
?

ცისნამი2012-06-19 10:20:28
რატომ ეჩხუბებით მუდმივად ჟურნალისტებს არ მესმის, თუ არ ხართ კმაყოფილი ნუ წაიკითხავთ და ნურც გამოიყენებთ მათ რჩევებს, ელემენტარულია. მინდა ვთქვა, რომ რეცეპტი მართლაც ცოტა გაურკვეველია, ანუ "გამაფხვიერებელი" მართლაც არ ვიცი რა არის, და არსებობსდ თუ არა ბუნებაში, ალბათ გადმოთარგმნილია ინგლისურიდან და იქ "ბეიკინგ პაუდერს" ანუ საცხობ ფხვნილს ეძახიან. ამიტომაც, ეჭვი მაქვს რომ ეს ჩვეულებრივი სოდა/ძმრით შეგიძლიათ შეცვალოთ, რადგანაც ჩვენთან ასეთი "გამაფხვიერებელი" არც იყიდება, რამდენადაც მე ვიცი, მაგრამ არც საჭირო არ არის, 250 გრ. კარაქს თუ გამოიყენებ ცომში და მაწონს არ დაუმატებ, ცხადია ცომი ფხვიერი იქნება ისედაც და არანაირი გამაფხვიერებლები არ უნდა დასჭირდეს. წარმატებებს გისურვებთ დამწყებ კულინარებს და ჟურნალისტებს.

სოფია2012-06-20 13:43:54
მეც ეგ მაინტერესებს თუა შესაძლებელი გამაფხვიერებელი რაიმეთი შეიცვალოს?

2012-06-20 19:46:47
სჰეცდომააააააააააააააააააა

იზა2012-06-29 23:02:07
გამაფხვიერებელი სოდის მაგივრად იხმარება და უფრო კარგიც არის ახლა ყველა მარკეტში იყიდება

ირინკა2012-07-18 00:06:22
იყიდება გამაფხვიერებელი ხალხო, მაქსიმუმ 40 თეთრი ღირს, ასე რომ... მოიკითხეთ ქალაქის მარაზიებში

დაამატე კომენტარი (მაქსიმუმ 2000 სიმბოლო) |

სახელი (მაქს. 20 სიმბოლო)

ელ–ფოსტა (არ გამოქვეყნდება)



ტოპ ათეული
1. დღის კითხვა - რა დაინახა ქმარმა თავისსავე გადაღებულ სურათზე ისეთი, რამაც ცოლის მოკვლისკენ უბიძგა?
2. სიმაღლეში გასაზრდელი ხალხური რეცეპტი
3. კბილების 2 ტონით გათეთრება სახლის პირობებში!
4. 8 უბოროტო რამ, რასაც თითქმის ყოველდღიურად ვაკეთებთ და არც კი ვიცით, რომ სერიოზულ საფრთხეს გვიქმნის
5. სოდის აბაზანა - უნიკალური გასახდომი და ცელულიტის მოსაშორებელი საშუალება
6. ასე ერთობიან ანაკლიაში, "კაზანტიპის ფესტივალზე" - ფოტო-რეპორტაჟი
7. მამაკაცის სასქესო ორგანოს იდეალური ზომა ცნობილია
8. დიეტა ნახშირის აბებით
9. მხედველობის გაუმჯობესება სათვალის გარეშე
10. რჩევა მათ, ვისაც სტრიები აწუხებს
ბლოგები
კა­ტე­ხიზ­მო: „მრგვა­ლი მა­გი­და – თა­ვი­სუ­ფა­ლი სა­ქარ­თ­ვე­ლო“ - პარ­ტი­ა?
რეკლამა საიტზე
ტელ.: (+995 32) 2-000-247, 595 58-18-18
599 877-901, 599 877-908
 
2014-08-28
visitor 45 223
visit 65 936
page 108 768
2014-08-29
  42 576
  60 612
  105 425