რეკლამა Presa.ge-ზე,
სპეციალური ფასები: 599 877 900
ფუდ­პან­დას პარ­ტ­ნი­ო­რი „პი­ტა ფრე­ში“ მარ­ჯა­ნიშ­ვილ­ზეც გა­იხ­ს­ნა
ღა­რი­ბაშ­ვი­ლი ჭი­კა­ი­ძის გა­დად­გო­მა­ზე პირ­ველ კო­მენ­ტარს აკე­თებს
"ვტო­ვებ თა­ნამ­დე­ბო­ბას" - ალექ­სან­დ­რე ჭი­კა­ი­ძემ თა­ნამ­დე­ბო­ბა და­ტო­ვა
„სა­ქარ­თ­ვე­ლოს ბან­კის უნი­ვერ­სი­ტე­ტი“ კერ­ძო პი­რებ­სა და კომ­პა­ნი­ებს სხვა­დას­ხ­ვა ტი­პის ტრე­ნინ­გებს სთა­ვა­ზობს
ყველა სიახლე
 კალენდარი
ორშ სამშ ოთხ ხუთ პარ შაბ კვ
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
ამინდი
ნამცხვარი „პრანჭია"

09:16 26.04.2012
[presa.ge]

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 500გრ.

კარაქი 250გრ.

შაქარი 300გრ.

კვერცხი 3ც.

გამაფხვიერებელი 2 ჩ/კ.

რძე 250გრ.

თხილი (გატარებული) 100გრ.

გასაფორმებლად:

მარწყვის ჯემი 300გრ.

ნიგოზი (გატარებული) 200გრ.

თეთრი შოკოლადი 200–250გრ.

მთლიანი თხილი (რამდენი ნაჭერი ნამცხვარიც გამოვა).

მომზადება:

დარბილებული კარაქი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, დავამატოთ კვერცხი, კვლავ ავთქვიფოთ, შემდეგ დავამატოთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, რძე, გატარებული თხილი და კარგად ავურიოთ.  მომზადებული მასა მოვათავსოთ პერგამენტდაფარებულ გამოსაცხობ ფორმაზე, კოვზით კარაგად მოვუსწოროთ ზედაპირი და გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში 30–35 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ გავაცივოთ და დავჭრათ სასურველი ფორმის ნაჭრებად. თითოეული ნაჭერი ორივე მხარეს ამოვავლოთ მურაბაში (მურაბა წინასწარ გავაცხელოთ), შემდეგ გატარებულ ნიგოზში, ზედაპირზე მოვასხათ გამდნარი შოკოლადი (შოკოლადი გავადნოთ წყლის აბაზანაზე) და გავაფორმოთ თხილით.

ბეჭდვა  
კომენტარები:
2012-04-26 10:42:26
თუ რაიმე გინდათ დილეტანტს ასწავლოთ, გასაგებად დაწერეთ. სოდის და ძმარის გარეშე რომ არ ივარგებს მაგ შენი პრანჭია , მე უშენოდაც ვიცი და ვინც არ იცის, გული გაუტყდება გაფუჭების შენთხვევაში.

მარგალიტა2012-04-26 11:03:47
გამაფხვიერებელი სოდის და ძმრის მაგიერია

მაკრინე2012-04-26 15:01:28
რა არის გამაფხვიერებელი? ანუ თუ ეს არ გვაქვს,შეიძლება სოდა-ძმრით შევცვალოთ?

მაროოოოოოო2012-04-29 22:28:59
მინდააააააააააააააა

უცნობი2012-05-03 04:19:15
ხოო,ეგ გამაპხვიერებელი ვერც მე მივხვდი რას გულისხმობს და ბოლოს მურაბა რომ წერია ალბატ ჯემი იგულისხმა
?

ცისნამი2012-06-19 10:20:28
რატომ ეჩხუბებით მუდმივად ჟურნალისტებს არ მესმის, თუ არ ხართ კმაყოფილი ნუ წაიკითხავთ და ნურც გამოიყენებთ მათ რჩევებს, ელემენტარულია. მინდა ვთქვა, რომ რეცეპტი მართლაც ცოტა გაურკვეველია, ანუ "გამაფხვიერებელი" მართლაც არ ვიცი რა არის, და არსებობსდ თუ არა ბუნებაში, ალბათ გადმოთარგმნილია ინგლისურიდან და იქ "ბეიკინგ პაუდერს" ანუ საცხობ ფხვნილს ეძახიან. ამიტომაც, ეჭვი მაქვს რომ ეს ჩვეულებრივი სოდა/ძმრით შეგიძლიათ შეცვალოთ, რადგანაც ჩვენთან ასეთი "გამაფხვიერებელი" არც იყიდება, რამდენადაც მე ვიცი, მაგრამ არც საჭირო არ არის, 250 გრ. კარაქს თუ გამოიყენებ ცომში და მაწონს არ დაუმატებ, ცხადია ცომი ფხვიერი იქნება ისედაც და არანაირი გამაფხვიერებლები არ უნდა დასჭირდეს. წარმატებებს გისურვებთ დამწყებ კულინარებს და ჟურნალისტებს.

სოფია2012-06-20 13:43:54
მეც ეგ მაინტერესებს თუა შესაძლებელი გამაფხვიერებელი რაიმეთი შეიცვალოს?

2012-06-20 19:46:47
სჰეცდომააააააააააააააააააა

იზა2012-06-29 23:02:07
გამაფხვიერებელი სოდის მაგივრად იხმარება და უფრო კარგიც არის ახლა ყველა მარკეტში იყიდება

ირინკა2012-07-18 00:06:22
იყიდება გამაფხვიერებელი ხალხო, მაქსიმუმ 40 თეთრი ღირს, ასე რომ... მოიკითხეთ ქალაქის მარაზიებში

დაამატე კომენტარი (მაქსიმუმ 2000 სიმბოლო) |

სახელი (მაქს. 20 სიმბოლო)

ელ–ფოსტა (არ გამოქვეყნდება)



ტოპ ათეული
1. 13 რამ, რასაც ძლიერი ადამიანები არ აკეთებენ
2. NASA გადაგიხდით 18 000 დოლარს თუ 70 დღე გადაბმულად იწვებით
3. დააღწიეთ თავი ოფლიანობას
4. ჟვანიას დაცვის უფროსი: ბინაში, სადაც ჟვანია და უსუპოვი გარდაიცვალნენ, საკმაოდ არაორდინალური სიტუაცია იყო
5. ჯანჯაფილის დიეტა, რომლის საოცარი შედეგით გაკვირვებული დარჩებით
6. იოდის სასარგებლო და ჯადოსნური თვისებები- ხალხური რეცეპტი
7. არ გადაღვაროთ ყავის ნალექი - ჩვენ მისი გამოყენების 15 საოცარ ხერხს გასწავლით
8. კვერცხის დიეტა, რომლითაც 10-20 კილოგრამს დაიკლებთ
9. როგორ შევწვათ კარტოფილი სწორად
10. სიგარეტის სუნისგან გათავისუფლების 6 საშუალება
ბლოგები
კა­ტე­ხიზ­მო: „მრგვა­ლი მა­გი­და – თა­ვი­სუ­ფა­ლი სა­ქარ­თ­ვე­ლო“ - პარ­ტი­ა?
რეკლამა საიტზე
ტელ.: (+995 32) 2-000-247, 595 58-18-18
599 877-901, 599 877-908
 
2014-11-17
visitor 40 561
visit 51 697
page 81 366
2014-11-18
  6 321
  6 769
  10 011