რეკლამა Presa.ge-ზე,
სპეციალური ფასები: 599 877 900
,,მე­ცა­მე­ტე თვის პო­ეტ­მა“ ბავ­შ­ვი გა­და­არ­ჩი­ნა, თვი­თონ კი და­ი­ღუ­პა (ნა­ხეთ ვი­დე­ო)
ახა­ლი თა­ო­ბის Glass დამ­ცა­ვე­ბის შე­ძე­ნა “ Iphone+“- ში უკ­ვე შე­გიძ­ლი­ათ
ფონ­დი „სი­ცოც­ხ­ლის ხე“ შეზ­ღუ­დუ­ლი შე­საძ­ლებ­ლო­ბის მქო­ნე ბავ­შ­ვე­ბის მხარ­და­ჭე­რის მიზ­ნით კი­დევ 11 საგ­რან­ტო პრო­ექტს და­ა­ფი­ნან­სებს
ბანკ „რეს­პუბ­ლი­კის“ გე­ნე­რა­ლუ­რი დი­რექ­ტო­რის მო­ად­გი­ლის თა­ნამ­დე­ბო­ბა­ზე რა­მაზ კუ­კუ­ლა­ძე და­ი­ნიშ­ნა
ყველა სიახლე
 კალენდარი
ორშ სამშ ოთხ ხუთ პარ შაბ კვ
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
ამინდი
  თბილისი17°-30°
  ქუთაისი20°-34°
  ბათუმი21°-29°
სააღდგომო სიმბოლოები - კვერცხი, ჯეჯილი, პასკა

03:31 15.04.2014
["პრესა.ჯი"]
წითელი კვერცხი – აღდგომისა და სიცოცხლის სიმბოლოა. იგი სააღდგომო სუფრის ერთ-ერთი მთავარი ატრიბუტია, რომელსაც ვნების პარასკევს ღებავენ, ნიშნად ქრისტეს მიერ კაცობრიობის გამოსახსნელად დაღვრილი სისხლისა. გადმოცემით, წმინდა მარიამ მაგდალინელმა რომის იმპერატორ ტიბერიუსს აღდგომა ახარა და კვერცხი მიართვა. ტიბერიუსმა უპასუხა, მაგ კვერცხის გაწითლებას უფრო დავიჯერებ, ვიდრე მიცვალებულის აღდგომასო. ამ სიტყვებზე კვერცხმა ფერი შეიცვალა. მას შემდეგ მორწმუნე ქრისტიანებში კვერცხის შეღებვა ტრადიციად იქცა.
მიუხედავად იმისა, რომ უამრავი ფხვნილი არსებობს, კვერცხის შეღებვის ყველაზე ნაცად და გამართლებულ საშუალებად დღემდე ენდრო და ხახვის ფურცელი რჩება. გარდა იმისა, რომ ეკოლოგიურად სუფთაა, ენდრო კვერცხს განსაკუთრებულ გემოს და არომატსაც ანიჭებს. ალბათ შეგიმჩნევიათ, რომ ენდროთი შეღებილი სააღდგომო კვერცხი გამორჩეულად გემრიელია და დიდი ხნის განმავლობაში არ ფუჭდება.

ჯეჯილი
ბზობის კვირას მორწმუნეების ძველი ქრისტიანული ჩვეულების მიხედვით, ხორბალს თესენ. ამისთვის, ლანგარზე დებენ წყალში დასველებულ ბამბას და მასზე მუჭით მცირეოდენ ხორბალს მიმოფანტავენ. ხორბალი ღვივდება და იზრდება ჯეჯილი.
ძველი ქრისტიანული წესის თანახმად, მორწმუნეები აღდგომის დღესასწაულს ერთმანეთს პასკითა და ჯეჯილში ჩადებული წითელი კვერცხებით ულოცავენ.
მწვანე ჯეჯილი სიმბოლოა ახალი ცხოვრებისა, რომელიც ჩვენ იესო ქრისტემ მოგვანიჭა თავისი აღდგომით.

პასკა
პასკას ქრისტიანები სააღდგომოდ აცხობენ მაცხოვრის აღდგომის რწმენის ნიშნად. სიმბოლურად იგი გოლგოთას აღნიშნავს, მთას, სადაც აწამეს და ჯვარს აცვეს. მიუხედავად იმისა, რომ დღეს პასკის შეძენა ბევრგან შეიძლება, შინ გამომცხვარს სულ სხვა გემო და ხიბლი აქვს. პროცესი საკმაოდ შრომატევადია, თუმცა, დღესასწაულის განცდას ამძაფრებს. შედეგი კი იმდენად სასიამოვნოა, წვალებად ნამდვილად ღირს.
ბეჭდვა  
კომენტარები:
დაამატე კომენტარი (მაქსიმუმ 2000 სიმბოლო) |

სახელი (მაქს. 20 სიმბოლო)

ელ–ფოსტა (არ გამოქვეყნდება)



ტოპ ათეული
1. სასწრაფოდ: სააკაშვილის განცხადება და პირველი კომენტარი
2. 4 საცხოვრებელი სახლი მიწაში ჩაიმარხა (ვიდეო)
3. შესაფერისი ასაკი ქორწინებისთვის ზოდიაქოს ნიშნის მიხედვით
4. როგორ გადაარჩინა მძღოლმა სიკვდილს 24 მგზავრი (ვიდეო)
5. "5 ადამიანია დაკარგული, რამდენიმე კი გარდაცვლილი" - სტიქია ვანში
6. ფსიქოლოგიური ხრიკები - როგორ გავიმარჯვოთ კამათში
7. იურმალას კონკურსის გამარჯვებული ნუცა ბუზალაძე გახდა
8. როგორ დავაძინოთ ბავშვი 1 წუთში "უმპა- ლუმპას" მეთოდით? (ვიდეო)
9. თბილისში შვილმა დედა მოკლა, შემდეგ კი თავი მოიკლა
10. ვინ აირჩია საქართველომ...
ბლოგები
დრო­ის მა­ხი­ნა (მოგ­ზა­უ­რო­ბა მო­მა­ვალ­ში)
რეკლამა საიტზე
ტელ.: (+995 32) 2-000-247, 595 58-18-18
599 877-901, 599 877-908
 
2014-07-29
visitor 56 432
visit 87 278
page 149 836
2014-07-30
  48 877
  74 365
  134 735