რეკლამა Presa.ge-ზე,
სპეციალური ფასები: 599 877 900
პრე­მი­ერ­მა სა­მეგ­რე­ლო–­ზე­მო სვა­ნე­თის ეკო­ნო­მი­კუ­რი პო­ტენ­ცი­ა­ლის პრე­ზენ­ტა­ცია გა­მარ­თა
112 გხე­დავთ -SMS და ვი­დეო ზა­რის სერ­ვი­სი სმე­ნა­დაქ­ვე­ი­თე­ბუ­ლი პი­რე­ბის­თ­ვის
თი­ნა მა­ხა­რა­ძის ახა­ლი შეყ­ვა­რე­ბუ­ლი
პრე­მი­ერ­მა ზუგ­დიდ­ში სურ­სა­თის უვ­ნებ­ლო­ბის ეროვ­ნუ­ლი სა­ა­გენ­ტოს ახა­ლი ოფი­სი გახ­ს­ნა
ყველა სიახლე
 კალენდარი
ორშ სამშ ოთხ ხუთ პარ შაბ კვ
2324252627281
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345
ამინდი
სააღდგომო სიმბოლოები - კვერცხი, ჯეჯილი, პასკა

03:31 15.04.2014
["პრესა.ჯი"]
წითელი კვერცხი – აღდგომისა და სიცოცხლის სიმბოლოა. იგი სააღდგომო სუფრის ერთ-ერთი მთავარი ატრიბუტია, რომელსაც ვნების პარასკევს ღებავენ, ნიშნად ქრისტეს მიერ კაცობრიობის გამოსახსნელად დაღვრილი სისხლისა. გადმოცემით, წმინდა მარიამ მაგდალინელმა რომის იმპერატორ ტიბერიუსს აღდგომა ახარა და კვერცხი მიართვა. ტიბერიუსმა უპასუხა, მაგ კვერცხის გაწითლებას უფრო დავიჯერებ, ვიდრე მიცვალებულის აღდგომასო. ამ სიტყვებზე კვერცხმა ფერი შეიცვალა. მას შემდეგ მორწმუნე ქრისტიანებში კვერცხის შეღებვა ტრადიციად იქცა.
მიუხედავად იმისა, რომ უამრავი ფხვნილი არსებობს, კვერცხის შეღებვის ყველაზე ნაცად და გამართლებულ საშუალებად დღემდე ენდრო და ხახვის ფურცელი რჩება. გარდა იმისა, რომ ეკოლოგიურად სუფთაა, ენდრო კვერცხს განსაკუთრებულ გემოს და არომატსაც ანიჭებს. ალბათ შეგიმჩნევიათ, რომ ენდროთი შეღებილი სააღდგომო კვერცხი გამორჩეულად გემრიელია და დიდი ხნის განმავლობაში არ ფუჭდება.

ჯეჯილი
ბზობის კვირას მორწმუნეების ძველი ქრისტიანული ჩვეულების მიხედვით, ხორბალს თესენ. ამისთვის, ლანგარზე დებენ წყალში დასველებულ ბამბას და მასზე მუჭით მცირეოდენ ხორბალს მიმოფანტავენ. ხორბალი ღვივდება და იზრდება ჯეჯილი.
ძველი ქრისტიანული წესის თანახმად, მორწმუნეები აღდგომის დღესასწაულს ერთმანეთს პასკითა და ჯეჯილში ჩადებული წითელი კვერცხებით ულოცავენ.
მწვანე ჯეჯილი სიმბოლოა ახალი ცხოვრებისა, რომელიც ჩვენ იესო ქრისტემ მოგვანიჭა თავისი აღდგომით.

პასკა
პასკას ქრისტიანები სააღდგომოდ აცხობენ მაცხოვრის აღდგომის რწმენის ნიშნად. სიმბოლურად იგი გოლგოთას აღნიშნავს, მთას, სადაც აწამეს და ჯვარს აცვეს. მიუხედავად იმისა, რომ დღეს პასკის შეძენა ბევრგან შეიძლება, შინ გამომცხვარს სულ სხვა გემო და ხიბლი აქვს. პროცესი საკმაოდ შრომატევადია, თუმცა, დღესასწაულის განცდას ამძაფრებს. შედეგი კი იმდენად სასიამოვნოა, წვალებად ნამდვილად ღირს.
ბეჭდვა  
კომენტარები:
დაამატე კომენტარი (მაქსიმუმ 2000 სიმბოლო) |

სახელი (მაქს. 20 სიმბოლო)

ელ–ფოსტა (არ გამოქვეყნდება)



ტოპ ათეული
1. საკვერცხის კიბოს 9 შემაშფოთებელი სიმპტომი - ეს ყველა ქალმა უნდა იცოდეს
2. "ბავშვმა მითხრა, ზაზა ძიას შევყავარ და ამას მიკეთებსო“- 5 წლის გოგონაზე იძალადეს?
3. პირშუშხას სასწაულმოქმედი სიროფი – დაივიწყეთ ღიპი და გაიუმჯობესეთ ჯანმრთელობა
4. ხველების მოსარჩენი მიქსტურა - ბებიების რეცეპტი
5. ნასას ცნობით, 27 მარტს დედამიწას დიდი ასტეროიდი დაეჯახება
6. ამულეტები რომელსაც ოჯახში წარმატება, ბარაქა და იღბალი მოაქვს
7. ციტრამონი და თავის ტკივილი
8. ამის შემდეგ მწვანილს მხოლოდ ასე შეინახავთ! - გაყინვის გასაოცარი მეთოდი
9. როგორ შევარჩიოთ ტონალური კრემი
10. ვენეციური ნიღაბის მომზადების წესი - სახის კანი დაიჭიმება და ნაოჭები გაქრება
ბლოგები
წე­რი­ლი ჭორ­ვი­ლი­დან: იცი შენ, გლა­ხა რჩე­ვას არ მოგ­ცემ მე, შე­ნი კარ­გი­და­კე­თი­ლი მინ­და...
რეკლამა საიტზე
ტელ.: (+995 32) 2-000-247, 595 58-18-18
599 877-901, 599 877-908
 
2014-11-17
visitor 40 561
visit 51 697
page 81 366
2014-11-18
  6 321
  6 769
  10 011