• თბილისი
  • 22°C
  • 14 ოქტომბერი, 2019
article

უზბეკური ფლავი

ინგრედიენტები: საქონლის ან ცხვრის ხორცი 500გრ ბრინჯი 1 ჭიქა ხახვი 2 თავი სტაფილო 2 თავი ზეთი მარილი და პილპილი გემოვნებით სუნელები გემოვნებით
ცხვრის ან საქონლის ხორცი დავჭრათ კუბიკებად და ზეთში მოვხრაკოთ წვრილად დაჭრილ ხახვთან ერთად.ხორცი რომ დარბილდება,დავამატოთ მსხვილად დახეხილი სტაფილო და ვშუშოთ სანამ სტაფილო ფერს შეიცვლის.შემდეგ დავამატოთ მარილი,შავი წიწაკა,ცოტა ყვითელი ყვავილი,უცხო სუნელი და 5ჭიქა წყალი.რომ წამოდუღდება ჩავყაროთ ბრინჯი.სანამ წყალი დაშრება ერთხელ ამოვურით და ზემოდან ჩავარჭოთ 4-5კბილი ნიორი.დაველოდოთ წყლის დაშრობს და ფლავიც მზად არის

თეგები :