• თბილისი
  • 23°C
  • 14 ოქტომბერი, 2019
article

ბადრიჯანი ყველით - უგემრიელესი კერძი

შემადგენლობა:
3 ც ბადრიჯანი350 გრ ყველი5 ც კვერცხი1 კონა ოხრახუში250 გრ საფანელი1.5 ჭიქა ზეთიმარილი-გემოვნებითმომზადება:
ბადრიჯანს მოვაჭრათ ბოლოები, გავრეცხოთ, დავჭრათ გრძლად, მოვაყაროთ მარილი და
გავაჩეროთ ნახევარი საათი. ტაფაში გავაცხელოთ ზეთი, ჩავაწყოთ გაწურული ბადრიჯნები
და შევაწვათ ორივე მხრიდან. ცალკე ჯამში გავხეხოთ ყველი, ჩავახალოთ 1 კვერცხი.
მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და ავურიოთ. გაციებულ ბადრიჯანს დავადოთ ყველის
გულსართი, დავაფაროთ ზემოდან მეორე ნაჭერი, ხელით ოდნავ დავაწვეთ, რომ ერთმანეთს
მიეკრას. ამოვავლოთ ყველიანი ბადრიჯნები 2 ც ათქვეფილ კვერცხში,. საფანელში და შევწვათ
ზეთში ორივე მხრიდან.

თეგები :