• თბილისი
  • 23°C
  • 17 ოქტომბერი, 2019
article

მარტივი და გემრიელი ნამცხვარი ალუბლით

შემადგენლობა:

  • 3 ც კვერცხი
  • 1 ჭიქა შაქარი( 100 გ)
  • 100 გრ ფქვილი
  • 1/2 ს.კ გამაფხვიერებელი
  • 2 ჭიქა კურკაგამოცლილი ალუბალი
  • ცხიმი ( კარაქი ან ზეთი)

მომზადება:

კვერცხი და შაქარი კარგად ათქვიფეთ ერთად, შემდეგ დაუმატეთ ფქვილი და გამაფხვირებელი და

განაგრძეთ თქვეფა. მოამზადთ პატარა ზომის საცხობი ფირფიტა, წაუსვით კარაქი, დაასხით

მიღებული მასის ნახევარი, შემდეგ მოაყარეთ ალუბალი და ისევ დარჩენილი მასა. შედეთ ღუმელში

350 გრადუსზე 45 -55 წთ.


თეგები :